Докато правителството успява да предостави резултати пред обществото, пред политическите

...
 Докато правителството успява да предостави резултати пред обществото, пред политическите
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Правителството успя почти във всичко на 95%. Реформите в правосъдието и енергетиката са факт

 Докато държавното управление съумява да даде резултати пред обществото, пред политическите ни сътрудници, то ще бъде изпълнено със смисъл и ще бъде стабилно, съобщи министър председателят Николай Денков по време на " Среща на бизнеса с държавното управление: Очаквания и прогнози за 2024 година ", проведена от " Капитал ". 
 
Според министър-председателя, в случай че държавното управление реализира целите си, България ще бъде друга. Той уточни, че " некоалиционните " сътрудници " Продължаваме промяната - Демократична България "  (ПП-ДБ) и ГЕРБ не са знаели по какъв начин ще " потръгне " работата на кабинета.
 
" Правителството съумя съвсем във всичко на 95%. Някои от най-трудните промени и в правораздаването, и в енергетиката към този момент са факт ", разяснява той.
 
Премиерът изясни, че програмата на държавното управление е планувана до края на 2024 година По думите му другите парламентарно показани партии - " Възраждане ", Българска социалистическа партия и " ИТН ", не оферират нищо положително. Според Денков повода за това е, че настоящето държавно управление няма добра опция.
 
Денков е на мнение, че има и значителен прогрес по правосъдната промяна. Министър-председателят подлага на критика президентството като сподели, че то не взе участие в процеса на развиването на институционалното доверие към България в интернационален проект. Той прикани за разговор, тъй че да се стабилизира политическата система.
Правителството има няколко групи цели - усъвършенстването на институциите, консолидираното на България в разнообразни интернационалните структури и модернизиране на стопанската система. " Нашият район и страните в него би трябвало да работим дружно и имаме упоритостта да станем измежду водещите райони в Европа ", сподели още Николай Денков.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР